Saturday, September 22

Girls' Generation's Hyoyeon

Hari nie genap Hyoyeon 23 tahun...i'm excited cuz she's my bias...she's my noona! So, disebabkan ari nie burfday dia...rasa macam nk recap balik perubahan yang berlaku terhadap beliau ^^

nih time debut ~~ 5 Ogos 2007~~

gee gee gee gee be be be be!! ^^

sowoneul malhaebwa~~

**oppa oppa i'll be down down down down**

you better run run run run!!

chak gang mara na~~

i wanna dance rite now!! =D

well, itulah wajah2 ceria Hyoyeon yang sentiasa menghiasi grup SNSD tuh...hope she can stay in da group until the end and the group will last longer than any k-pop groups ever

i'm not a k-pop lover..i'm just a music listener but seriously, imma SONE :3

btw, i really can't wait for their upcoming comeback...hoping that it will be better than the boys and even successful than gee!



Friday, September 21

FT ISLAND: The Treasured Lee Hong Ki+Comeback

Kenapa harus bercakap fasal FT Island?? haruslah! sebab sekarang diorang tengah buat comeback dengan album baru called Five Treasure Box.


[Album] FT ISLAND - FIVE TREASURE BOX [VOL. 4]

Cakap fasal album baru diorang nie..aku dh try dgr kesepuluh-sepuluh lagu yang ada n thank god ada jugak yang melekat kat telinga aku (frust dengan comeback b2st ari tuh)...he3

Track List:

01. 좋겠어 (I Wish)
02. 너의 말
03. Stay With Me
04. U (All I Want Is You)
05. 보내주자…
06. Paper Plane
07. WANNA GO (세상 끝나지 않는 노래)
08. LIFE
09. Compass (그 길)

10. Let It Go!

Lagu yang jadi idaman aku lagu nombo 1, 2 dengan 4 tu...best2!! ^^ well, dah alang-alang cakap fasal grup nie...aku nak cakap la sket kenapa plak entri nie bertajuk The Treasured Lee Hong Ki.

He3...walaopon macam agak ketinggalan tapi sebenarnya aku baru kenal dia sapa sebab sebelum2 nie aku just minat lagu2 grup nie ja...xpernah rasa nak discover sapa ahli2 dia...nie semua penangan tengok crita You're Beautiful...lagi skali, agak ketinggalan sebab crita tu dah lama tp aku baru nk tengok..haha!

Lee Hong Ki as Jeremy in that drama

So, sekarang aku dah kenal dia sapa dan dia adalah leader bagi grup nie...btw, nah link untok download album diorang tuh  http://www.mediafire.com/?713c12z9bz6a5hp


Thursday, September 20

T-ara: Comeback & Controversy

Well, talking about T-ara we already that this particular group is having their worst time (ever maybe) since their debut days....this happened after their member, Hwayoung left the group. In that case, i don't really know what is the real fact...whether she leaves the group or whether her company fired her...as i'm not a Queen, so, i don't really care.

This is her...while promoting their hit song..Day by Day ^^
but the reason why i blogging about them is because i'm really frustrating with their latest comeback...for, the concept used was very low budget and the song they are promoting called Sexy Love is not so them coz i noe they can do better...sometimes i even felt that maybe their comeback is being forced by circumstances based on what had happened.

The gals with hideous outfit and lame dance routine
For me, Hyomin is the ugliest! screw their stylist!!
Hoping for a better comeback, gals! ^^
~btw, i'm waiting to see ur concert in Malaysia this year~

Thursday, September 13

Takdir Allah Itu Manis Sebenarnya

Salam! last few weeks i've got one big family...Allah yang takdirkan ^^ le me not just got adik-adik + akak baru (still xdak abang) but one of the most thing that i faham about His hikmah untuk segala yang terjadi is dat i've met a new granny...mmg syok sgt sbb dalam 20 taon aku hidup nie...aku just pernah rasa ada atok only for 7 years of my early life...yang peling sedih is when atok belah mak aku meninggal time tahun aku lahir and waktu tu mak aku tengah mengandungkan aku....so,bagi mak aku, mayb aku antara hadiah terhebat dalam hidup dia sebab aku menjadi pengganti kehilangannya+kami share date birthday yang sama ^^


hah..ni lah family yang disebut-sebut...me is one of them there

So, sekarang aku dah semakin aware akan segala ketentuan Allah....rasa down pada diri sendiri dah xmenjadi mainan sebab aku dah semakin yakin bahawa setiap apa yang dia tentukan tu akan ada jugak manisnya...xkisah la benda tu obvious pada orang lain or not...janji kita sedar dan syukur pasal benda tu sendiri

Btw, pic nie kami ambik time few hours before bertolak balik rumah masing-masing...ahahah...macam homestay plak...sebab malam tu nak sambut Merdeka dengan family sendiri kat rumah...ya lah...since masuk asrama time form 1, lama gila xdapat sambut Merdeka dengan family...tahun nie pon kebetulan ada rezeki ^_^

Kalau stakat tengok realiti tv pon aku dh nangis sorang2 inikan pulak benda yang real depan mata...tp aku just sebak..xtau kenapa but aku feel really connected dengan depa smua...who knows...budak yang dulu time nk pindah dari johor ke penang waktu darjah satu nie menangis bagai nak rak sebab terpaksa tinggalkan jiran2 kat sana...sebab memang tau dah kami xkan senang2 dapat jumpa macam slalu...and Alhamdulillah..sampai sekarang hubungan kami still lagi ada...walaupun masing2 dh ada jln hidop masing2...lastly, apa yang aku harap dengan apa yang berlaku sekarang dapat jadi sama macam aku dengan jiran2 aku dulu...biarpun payah nak jumpa slalu...ikatan tu masih ada sampai bila2

INGAT....takdir Allah itu manis sebenarnya =)


Wednesday, July 25

{follow-up} Boa in da house!

untuk nk senangkan korang..nie ada link utk download full album beliau

BoA in da house!!

past few days nie...our k-pop queen dah buat comeback beliau..title track dia Only One 

haaaaa..that's her la kan..sapa lagi~~

kalau u guyz prasan...bila tgk profile pic dia nie skali imbas~ sebijik mcm my noona
~~SNSD's Jessica~~

xpercaya?? meh nk tunjok


 

sama kan3?? sama la tu...btw,mereka nie labelmate under SM Entertainment which is one of my fave syarikat..

klau depa mai buat ujibakat kt tanah tumpah darahku ini...rasa mcm nak p ..kikiki :3

**done merapu**

what attracts me to overview her album is just because the Queen title given to her ^^
 xnak buang masa lagik...jom layan mv dia yg terbaru versi tarian

seriously smart gla...plus2 part ending tu..


video

tunggu pnya tunggu, last2 the real mv has been released jgk 


harap2 kalian pon suka la lagu di atas seperti saya


now, I nak sgt share lagu2 lain yg ada dlm album tu..well,supaya xrugi dia melalak dlm studio


sbb slalunya masyarakat xter"discover" lagu2 lain yg best dlm sesebuah album...dok pulun kt title track jaa~~


for me, xsmua la best tp mostly best...but for those yg mmg xleh layan ballad mayb xleh trima la kot comeback akak nih =D

  • Only One
  • The Shadow
  • 네모난 바퀴 (Hope)
  • Not Over U
  • The Top
  • Mayday! Mayday! (너에게 닿기를 간절히 외치다)
  • One Dream (Feat. HENRY Of Super Junior-M & KEY Of SHINee)
actually smua ada 9 track tp yg lagi 2 tu just intrumental ver. for the shadow+only one

Owhhkay! dat's all 4 d-day...bila tulis pasal artis SM nie tetiba tringat la plak kt SM's upcoming duh-rama next month ^^

Hana-kimi wannabe @ To The Beautiful You